PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK - SVINJSKI KOTLETI SA PIREOM OD PASULJA I JABUKAMA: Mešavina slatkog i slanog, a sos daje odličan balans

Novosti online

12. 05. 2024. u 11:55

SVINjSKI kotleti sa pireom od pasulja i jabukama je savršena kombinacija svinjetine, jabuke i žalfije, koja je gotova za samo 30 minuta.

ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g prokelja, isečenog i prepolovljenog
  • 2 jabuke, očišćene od jezgra i isečene na kockice
  • Prelijte maslinovim uljem
  • 800 g pasulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica miso paste
  • ½ kašičice jabukovog sirćeta
  • 4 debelo isečena svinjska kotleta
  • 3 grančice žalfije, ubranih listova

Priprema:

Za svinjske kotlete sa pireom od pasulja i jabukama prvo zagrejte rernu na 170ºS. Stavite prokelj i jabuke na pleh i prelijte ih sa malo ulja. Pecite 15 minuta.

U međuvremenu pasulj sipajte u šerpu. Narendajte beli luk u tiganj i dodajte miso, pa dinstajte 6 minuta. Umutite štapnim blenderom dok smesa ne postane glatka, a zatim probajte i začinite solju, biberom i sirćetom. Držite toplo na veoma laganoj vatri.

Začinite svinjetinu sa obe strane sa dosta soli i bibera. Stavite veliki tiganj na srednju vatru i pecite dok mast sa kotleta ne ispari i postane hrskava (oko 5 minuta). Okrenite kotlete na njihove ravne strane i pecite nekoliko minuta sa svake strane (koristite drugi tiganj ako nema dovoljno mesta). Prebacite kotlete u pleh i pecite u rerni još 5 minuta (trebaće im minut ili dva manje ako su tanki). Ostavite da odstoje na toplom mestu 5 minuta pre serviranja.

U tiganju će još biti malo istopljene svinjske masti – ispržite listove žalfije dok ne postanu hrskavi. Kotlete (odsecite kost i po želji poslužite na kriške) poslužite sa pireom od pasulja, pečenom jabukom i prokeljom. Završite hrskavim listovima žalfije. Uživajte u svinjskim kotletima sa pireom od pasulja i jabukama.

(stvarukusa/mondo)

BONUS VIDEO:

TRENING POŽELjAN I U POZNIM GODINAMA: Genetske predispozicije utiču na izgled

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NEVEROVATNI POPUSTI DO KRAJA MESECA! Ne propustite priliku za veliku uštedu