KARAĐORĐEVA ŠNICLA: Svi je volimo, a evo kako se pravi
Svaki zalogaj je gurmanski doživljaj, čisto uživanje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1kg svinjskog filea
- 200gr kajmaka
- so, ulja dovoljno da potone pola šnicla
- brašno
Sastojci za paniranje:
- 6 kašika prezli
- 6 kašika brašna
- so, biber
- 2 jaja
Za pripremu krompirića:
- 5,6 krompira
- začinska paprika
- so, biber
- ulje
- ruzmarin
Tartar sos:
- sok od pola limuna
- 3, 4 kisela krastavčića
- oko 250 gr majoneza
- oko 180gr pavlake
- peršun
- malo soli
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite pa ga začinite sa biberom, soli, paprikom, uljem i ruzmarinom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat vremena.
Meso za Karađorđevu šniclu dobro istucite čekićem, posolite, premažite sa kajmakom pa umotajte u rolnu.
Umutite jaja, a u dve posebne posudite sipajte prezle i brašno. Rolat najpre uvaljajte u brašno, pa u jaja, a onda u prezle.
U dublji tiganj sipajte veću količinu ulja i kada se ulje zagreje spustite pripremljene šnicle. Pržite ih ravnomerno uz povremeno i lagano okretanje, sve dok ne porumene.. Kada se dobro isprži, ostavite sa strane da se ocedi masnoća.
Napravite tartar sos tako što ćete kisele krastavčiće izrendati, a peršun iseckati pa sve pomešati sa limunovim sokom, majonezom, pavlakom i začinima. Uživajte!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MLEČNA KRALjICA: Sladoled torta je desert koji predivno osvežava i ujedno sladi
04. 05. 2024. u 15:00

MOŽE BITI MRSNA I POSNA: Bečka pita - Preukusna i veoma izdašna poslastica
04. 05. 2024. u 13:00

POHOVANI KAČKAVALj: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno
04. 05. 2024. u 09:00

BISKVITI SA SLANINICOM I KAČKAVALjEM: Preukusni i spremni za 15 minuta
01. 05. 2024. u 07:00

"SVAKI MUŠKARAC DA PROĐE VOJNU OBUKU" NATO država se sprema za ruski napad, cilj je vojska od 500.000 ljudi
POLjSKI premijer Donald Tusk najavio je da njegova vlada radi na planu za masovnu vojnu obuku svih punoletnih muškaraca, kao odgovor na promene u bezbednosnoj situaciji u Evropi.
08. 03. 2025. u 14:43

PAKAO ZA UKRAJINCE U KURSKU NAKON AMERIČKOG POTEZA: Deset hiljada vojnika pred opkoljavanjem (FOTO)
DESET hiljada ukrajinskih vojnika pod pretnjom je opkoljavanja u Kurskoj oblasti nakon obustave američkih obaveštajnih podataka, piše britanski Telegraf.
08. 03. 2025. u 11:01

"TREBALO JE JA DA ODEM PRE NjEGA": Ko je rođena sestra Saše Popovića? (FOTO)
SAŠA Popović, idejni tvorac i kreativni direktor Grand produkcije ispraćen je danas na večni počinak. Rođena sestra Saše Popovića, iako u godinama i slabog zdravlja, došla je na poslednji ispraćaj bratu, a na komemoraciji je sedela pored Suzane i njene dece.
06. 03. 2025. u 16:45
Komentari (0)