RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJI GRAŠAK SA JUNETINOM: Primenjuju jednu caku zbog koje je uvek neodoljivo ukusan
PRED vama je recept za najbolji grašak sa junetinom, ukoliko ga niste spremali na ovaj način - obavezno probajte!
Grašak sa junetinom se sprema začas, te ne morate da provodite sate pored šporeta da biste imali ukusan ručak za svoje ukućane. Pritom, ova namirnica obiluje mnogim važnim nutrijentima, uključujući vitamine A, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B6, C, K, bogat je i belančevinama, a snažan je i antioksidans.
Mnoga istraživanja su potvrdila da redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje.
Potrebni sastojci:
400 g junetine (plećka ili but)
500 g graška
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
2 kašičice suvog biljnog začina
1 čen belog luka
malo bibera
3 lista lovora
1 kašičica slatke mlevene paprike
1-2 kašike brašna
20 g putera
malo ulja
Kako se pravi?
Meso iseći na krupnije komade, staviti u blago posoljenu vodu da proključa, da pena izađe na površinu, kako se kasnije ne bi stvarala tokom kuvanja. Kada provri izvaditi meso i iseckati na sitne kockice.
U šerpi na mešavini ulja i maslaca izdinstati sitno iseckan luk i šargarepu iseckanu na kockice, dodati meso i prodinstati nekoliko minuta. Doliti vodu da meso ogrezne i dinstati, dok meso ne bude skoro mekano. Zatim dodati grašak i rendani beli luk, nastaviti dinstanje dok i grašak ne bude mekan. Dodati začine. Na kraju razmutiti brašno, slatku mlevenu papriku sa malo hladne vode i zapržiti grašak. Kuvati još dva, tri muinuta i služiti toplo.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)