BRZI RUČAK sa paprikama i sirom
BRZI RUČAK iz rerne
Potrebni sastojci:
- 6 srednjih paprika
- 500 g domaćeg kravljeg sira
- 2 vrhom pune kašike krem sira (ili kisele pavlake)
- 1/2 kašičica belog luka u prahu (po želji)
- 2 jajeta
- 2-3 grančice sveže mirođije ili peršuna
- po potrebi dimljena mesnata slaninica
Priprema
Paprike preseći uzdužno na pola i očistiti ih od drški i semenki. Poređati ih na odgovarajući pleh sa nelepljivim dnom (ili postavite pek-papir na dno pleha u kome ćete peći paprike).
Sir staviti u dublju posudu i viljuškom ga izmrviti. Dodati krem sir i sjediniti ga sa sirom. Ubaciti dva jajeta i viljuškom dobro promešati da se svi sastojci sjedine. Na kraju ubaciti beli luk u prahu i sitno iseckanu mirođiju ili peršun. Promešati. Ja nisam solila, jer mi je sir bio dovoljno slan, a vi uradite po vašem ukusu.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Kašikom napuniti paprike sirom. Preko staviti po nekoliko parčića isečene slaninice i staviti paprike da se peku 35-40 minuta.
(Recepti.com)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
08. 08. 2023. u 15:43
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
DANAS IZ BAKINE KUHINjE ZA SVE SLADOKUSCE: Burek od jabuka (VIDEO)
09. 08. 2023. u 09:00
VUČIĆ UPUTIO NAJHRABRIJE PITANjE LIDERIMA 46 ZEMALjA: Da li vam je uvek bio važniji formalni birokratski pristup ili suština?!
PREDSEDNIK Vučić u svom govoru na samitu Evropske političke zajednice u Budimpešti postavio je hrabro pitanje pred 46 evropskih lidera.
07. 11. 2024. u 16:03
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
NA VENČANjU SAM BILA NAJTUŽNIJA ŽENA: Ivana je otkrila neverovatne tajne porodice Tramp
U SVOJOJ knjizi "Raising Trump", Ivana Tramp, prva supruga Donalda Trampa, podelila je fascinantne priče o porodici Tramp koje će vas zasigurno iznenaditi – jer kada Ivana odluči da ispriča sve, ona zaista ispriča sve.
07. 11. 2024. u 13:21
Komentari (0)