BRZI RUČAK sa paprikama i sirom

online

09. 08. 2023. u 11:23

BRZI RUČAK iz rerne

БРЗИ РУЧАК са паприкама и сиром

Foto: Jutjub/Printskrin

Potrebni sastojci:

  •     6 srednjih paprika
  •     500 g domaćeg kravljeg sira
  •     2 vrhom pune kašike krem sira (ili kisele pavlake)
  •     1/2 kašičica belog luka u prahu (po želji)
  •     2 jajeta
  •     2-3 grančice sveže mirođije ili peršuna
  •     po potrebi dimljena mesnata slaninica

Priprema

Paprike preseći uzdužno na pola i očistiti ih od drški i semenki. Poređati ih na odgovarajući pleh sa nelepljivim dnom (ili postavite pek-papir na dno pleha u kome ćete peći paprike).

Sir staviti u dublju posudu i viljuškom ga izmrviti. Dodati krem sir i sjediniti ga sa sirom. Ubaciti dva jajeta i viljuškom dobro promešati da se svi sastojci sjedine. Na kraju ubaciti beli luk u prahu i sitno iseckanu mirođiju ili peršun. Promešati. Ja nisam solila, jer mi je sir bio dovoljno slan, a vi uradite po vašem ukusu.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Kašikom napuniti paprike sirom. Preko staviti po nekoliko parčića isečene slaninice i staviti paprike da se peku 35-40 minuta.

(Recepti.com)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi