RECEPT ZA LAZANJE IZ BAKINE KUHINJE: Preukusno jelo, idealno za večeru, doručak ili užinu
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za najbolju lazanju koju ćete probati.

Foto: Shutterstock
Potrebno je za sos:
- listovi gotovih lazanja lazanja
- 20 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 400 ml mleka
- suvi začin
- ml biber
Za nadev:
- 150 gr sira
- 1 jaje
- 100 gr kačkavalja
- malo spanaća /4 briketa smrznutog/
Priprema:
Na ulju ispržiti brašno sa seckanim belim lukom, dodati mleko pa mešati da se dobije ređi sos. Dodati začin ili so, ml biber. Listovi lazanje skuvati u vodi koju ste posolili i dodali malo ulja (kuvati oko 5 minuta.) Sir izmešati, dodati jaje i odmrznut spanać pa sve izjednačiti. Na dno đuveča staviti pola rendanog kačkavalja pa ređati prvo listove lazanja, odozgo sos, pa 2 kašike sira. Preko opet list pa sos. Završiti sa listom kačkavalja i prelivom sosa i odozgo staviti drugi deo rendanog kačkavalja.
Peči na 220 stepeni C oko 30 minuta. Vrhunsko jelo. Možete ga kad se prohladi izvrnuti na tanjir i iseći, a može se iseći još nepečeno pa peći. Ja nisam sekla već kad se ispeklo. Jako dobro probajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IZRENDAJTE 1 TIKVICU I 2 KROMPIRA: Doručak koji ima sve potrebne vitamine i minerale
12. 08. 2023. u 11:00

SAVRŠEN, A JEFTIN DORUČAK IZGLEDA OVAKO: Jednostavni, brzi i vrlo ukusni uštipci
12. 08. 2023. u 07:00

PUTIN PRIHVATIO PREKID VATRE NA 30 DANA UZ JEDAN USLOV: "Primirje bi odgovaralo Ukrajini, ruske snage u ofanzivi na svim delovima fronta"
RUSKI predsednik Vladimir Putin rekao je danas na konferenciji za medije sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom da Rusija pristaje na prekid vatre sa Ukrajinom na 30 dana, ali samo ako ono dovede do dugoročnog mira.
13. 03. 2025. u 16:53 >> 17:05

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

TRAMPOVA UNUKA JE PRAVA SENZACIJA: Najskromnija i najlepša u porodici, bavi se neobičnim sportom (FOTO)
IAKO obično najviše pažnje privlače deda, baka i tetka Ivanka, kada se našla na bini pored Donalda trampa tokom pobedničkog govora nakon izbora svi su primetili lepu Kai, u sjajnoj, šljokičastoj haljini.
13. 03. 2025. u 15:53
Komentari (0)