PAPUCAKI: Božanstveni punjeni modri patlidžan, a mogu i tikvice!
OVO je jedno od omiljenih jela na Balkanu, ali ovaj recept je korak više
MODRI patlidžan možete zameniti i tikvicama.
PAPUCAKI - Potrebno je:
2 patlidžana
1/2 praziluka
šargarepa
paradajz
kafena šoljica pirinča
kašika maslinovog ulja
50 g šampinjona
kašičica mešavine suvih začina
majoran
50 g mocarele
200 g junećeg mlevenog mesa
bosiljak
majčina dušica
sušeni celer
1/2 veze peršuna
beli luk u prahu
PAPUCAKI - priprema:
UZDUŽNO presecite patlidžan, izdubite ga i posolite da bi pustio svoj sok. Na mešavini maslinovog ulja i kašike vode izdinstajte praziluk, šargarepu i peršun. Dodajte mešavinu suvih biljnih začina.
Sitno iseckajte šampinjone pa ih dodajte izdinstanom povrću kad je potpuno gotovo i nastavite da još kratko dinstate. Meso posebno izdinstajte, pa dodajte u smesu. Pirinač takođe posebno obarite, procedite i dodajte u smesu. Zatim dodajte začine: majoran, bosiljak, majčinu dušicu, celer i beli luk u prahu. Isperite patlidžan, pa svaku polutku napunite ovim filom.
Odozgo narendajte mocarelu ili neki drugi sir, pa preko poređajte kriške paradajza. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
BILjANA O RAZVODU: Bolje bolan kraj, nego bol bez kraja
BILjANA je nedavno prokomentarisala epidemiju razvoda na domaćoj estradi.
27. 12. 2024. u 22:26
Komentari (0)