U SUBOTU SU MLADENCI: Ako ste se venčali poslednjih godinu dana, obavezno napravite mladenčiće po ovom starom receptu
Pravljenje mladenčića, ukusnih kolačića koji se premazuju medom, jedan je od običaja koji prate verski praznik Mladenci. Običaj je da se na Mladence posećuju parovi koji su brak sklopili u godini pre i da se daruju, a pravi se i 40 kolača od meda - mladenčića.

Foto: Jutjub
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 kockica svežeg kvasca;
- 50 ml vode;
- 4 kašike ulja;
- 2 kašike šećera;
- 3 kašike meda + za premazivanje;
- kašičica soli
Priprema:
1. Pomešajte kvasac u malo vode i dodajte šećer. Sačekajte da nadođe.
2. Brašno stavite u posudu i dodajte mu med, a zatim i so i ulje. Dodajte i kvasac i sve dobro zamesite. Dodajte ostatak vode i zamesite testo, a zatim ga ostavite da dadođe oko 20 minuta.
3. Razvucite testo i modlom ili čašom vadite 40 mladenčića.
4. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.
5. Ispečene mladenčiće premažite medom.
Prijatno!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KOLAČ IZ ŠOLjE SPREMAN ZA 5 MINUTA: Savršen način da se na brzinu zasladite
17. 03. 2025. u 17:05Jovana Vasić

POGOĐENA KLjUČNA TAČKA ZA TRANZIT GASA U EU: Velika eksplozija i požar u Sudži, sumnja se na ukrajinski napad (VIDEO)
VELIKI požar izbio je u petak rano ujutru na gasnoj merno-regulacionoj stanici Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti, ključnoj tački za tranzit ruskog gasa ka Evropskoj uniji, prema izveštajima ruskih medija.
21. 03. 2025. u 08:03

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

DOBILA DETE SA TINEJDžEROM: Islandska ministarka podnela ostavku zbog afere
BIVŠOJ ministrarki preti potencijalna zatvorska kazna zato što je na Islandu ilegalno imati seksualne odnose sa osobom mlađom od 18 godina ako ste njihov učitelj ili mentor.
21. 03. 2025. u 18:31
Komentari (0)