RECEPT ZA POSNU SLAVSKU POGAČU ZA SVETOG NIKOLU: Oduševićete goste njenim izgledom i ukusom

Novosti online

17. 12. 2024. u 07:00

Sezona slava je uveliko počela, a budući da je u toku i Božićni post, treba voditi računa o svemu. A evo kako da napravite posnu pogaču, koja provereno uspeva!

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ СЛАВСКУ ПОГАЧУ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Одушевићете госте њеним изгледом и укусом

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • Brašno 500 g
  • Suvi kvasac 1 kesica
  • Šećer 1 kašičica
  • So 1 kašičica
  • Mlaka voda 300 ml
  • Ulje 50 ml
  • Sirće 1 kašika

Priprema:

Ako koristite svež kvasac, rastvorite ga u malo mlake vode sa šećerom i ostavite da nadođe. Ako koristite suvi kvasac, pomešajte ga direktno sa brašnom. U veću posudu stavite brašno, so, ulje, sirće i nadošli kvasac (ili suvi kvasac). Postepeno dodajte mlaku vodu i mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči. Kada testo naraste, premesite ga i oblikujte pogaču. Stavite je u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Pogaču pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30-40 minuta, ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je pogača pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi pre nego što je poslužite.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

VERUJEM U NOVAKA: Legenda francuskog tenisa smatra da Đokovića samo jedna stvar može zaustaviti, evo i koja