LIKER OD MANDARINE: Osvežavajući aperitiv za sve ljubitelje slatkih pića

Новости онлине

12. 11. 2024. u 18:54

Liker od mandarine se pravi od njene eterične kore. Umesto da je bacite i stvarate dodatni otpad, iskoristite je za pripremu preukusnog likera. Uz to što možete da ga pijete ili poslužite gostima, možete da ga dodajete kolačima i raznim poslasticama, za što bolju aromu.

ЛИКЕР ОД МАНДАРИНЕ: Освежавајући аперитив за све љубитеље слатких пића

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 10-15 kori mandarina
  • 1 l domaće loze
  • 700 g šećera
  • 25 g šećera za kasnije

Priprema:

Dobro operite kore mandarine i osušite ih. Ogulite koru i ostavite dan, dva na čistoj krpi da počnu da se stvrdnjavaju. Stavite ih u veliku staklenu teglu, po mogućstvu od 5 litara i prelijte domaćom lozom. Ostavite tako da stoji 2 meseca. Kad prođe to vreme uzmite šećer i malo vode, pa prokuvajte u loncu da se šećer skroz istopi. Kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje. Kada dobijete ujednačen sirup ostavite da se u potpunosti ohladi. Rakiju i kore procedite u veći lonac, pa dodajte ohlađeni sirup i promešajte. 25 gr šećera stavite u šerpicu i otopite. Lagano mešajte dok šećer ne počne da se karamelizuje, a potom ga ulijte u liker. Liker procedite pomoću gaze kako biste uklonili eventualne sitne komadiće šećera. Pomoću levka prelijte liker u staklene flaše i zatvorite čepom. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu, a što duže stoji to će ukus mandarine biti intenzivniji.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji