RECEPT ZA DUBAI ČOKOLADU: Poslastica koja je ukusom osvojila ceo svet
Ukoliko je niste jeli do sada, Dubai čokoladu morate probati, svi koji su je degustirali, oduševili su se ukusom! Dubai čokolada preko noći postala je planetarno popularna, a ukusom je osvojila doslovno ceo svet!
Sastojci:
- 400 g čokolade po izboru (može biti tamna ili mlečna)
- 30 g maslaca
- 150 g kadaifa
- 200 g krema od pistaća
Priprema:
Za početak otopite čokoladu i rasporedite je po kalupu u kojem ćete praviti čokoladu (to može biti silikonski kalup, a ako ga nemate, poslužiće i, na primer, onaj za hleb) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Premažite kalup čokoladom, a nikako nemojte zaboraviti premazati i ivice.
Potom usitnite kadaif, otopite maslac i dodajte mu iseckan kadaif, pa ga pecite dok lagano ne porumeni i ne postane hrskav.
U drugoj posudi lagano zagrejte krem od pistaća i pomešajte s kadaifom. Dobijenu smesu sipajte u kalup, preko čokolade. Nakon toga, odozgo prelijte sa ostatkom rastopljene čokolade.
Ostavite u frižideru da se dobro stegne i spremna je za degustaciju.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TRAMP ĆE BITI BESAN: Nova velika odluka Bajdena samo pet dana pre kraja mandata
ODLAZEĆI američki predsednik Džo Bajden odlučio je da ublaži sankcije Kubi, nekoliko dana pre nego što novoizabrani predsednik Donald Tramp stupi na dužnost, u nizu koraka za koje se očekuje da će dovesti do oslobađanja političkih zatvorenika u Havani.
15. 01. 2025. u 07:31
HRVATSKI STRUČNjAK: Poštovanje do neba "Er Srbiji", a vama nesposobnim ološima u Hrvatskoj - sram vas bilo
HRVATSKA ima bitno više avio-putnika nego Srbija. Međutim, Er Srbija je potpuno dominantna u regionu, piše hrvatski vazduhoplovni analitičar i stručnjak Alen Šćurić sa regionalnog portala "Zamaaero", čiji tekst prenosimo u celosti.
14. 01. 2025. u 11:38
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)