ZA TILI ČAS: Savet za domaćice - Evo kako da brzo iseckate beli luk

Бојана Јовановић

30. 08. 2024. u 09:30

ZDRAV je i ukusan, bez njega veliki broj jela ne bi bio isti, ali kad bi trebalo sitno da ga iseckamo (kao što je potrebno za pripremu mnogih obroka) muka nas hvata.

ЗА ТИЛИ ЧАС: Савет за домаћице - Ево како да брзо исецкате бели лук

Foto Shutterstock

Beli luk je začin koji, što je sitnije iseckan, to mu je intezivniji ukus.

Da ne biste razmišljali o tome kako da ga usitnite i potom uklonite njegov snažni miris sa prstiju, pribegnite ovom triku za koji vam nije potrebna ni presa ni rende ni nož. Pitate se na koji način to da uradite?

Tučkom za meso, za tili čas, a evo i kako: očistite čenove pa ih stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom. Zatim glatkom stranom tučka za meso „izlupajte“ luk, pa ponovite postupak drugom stranom tučka.

Potom polako skinite foliju, da na njoj ne bi ostali komadići usitnjenog belog luka, koji je spreman za jelo.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IMAJU DOBRE IGRAČE, ALI OČEKUJEM PODRŠKU NAVIJAČA: Milojević pred meč sa Čukaričkim