SLASNI MANGO NA TANJIRU: Evo kako da izaberete i očistite ovo egzotično voće
Obožavate mango, ali ne znate kako da odaberete „pravi“ a još manje kako da ga očistite i isečete?
Ne brinite, ni jedno ni drugo nije teško, naprotiv, samo treba znati kako.
Prilikom kupovine, da biste znali da li je zreo trebalo bi da ga blago pritisnete i ukoliko je mekan i lepo miriše – spreman je za jelo. Ukoliko se desi da prst upada u koru ili da ima braonkaste tačkice po sebi, znači da je prezreo, pa neće imati lep ukus, a ako je tvr onda je još zelen.
Sad kad ste ga „ulovili“ evo kako da ga očistite: prvo ga dobro operite pod mlazom vode i posušite. Da biste lakše rukovali plodom, odsecite samo mali deo sa dna. Imajte na umu da je koštica velika i pljosnata i da se širi kroz čitav centralni deo. Oko nje se nalaze dve šire, pljosnate strane, u kojima se nalazi najveći deo pulpe.
Nožem ih paralelno odsecite, a ono pulpe što je ostalo oko koštice pokušajte da što više odvojite. Zatim na polutkama nožem zasecite mrežu, u zavisnosti od toga koje veličine želite kockice. Uradite to skroz do kore, ali nju nemojte preseći. Zatim uzmite taj deo i rukama ga izvrnite naopačke. Nožem pažljivo sklonite kockice, a ako je mango sasvim zreo, možete to uraditi i prstima. Isto to ponovite i sa drugom polovinom.
Preostale, uske delove manga, očistite tako što ćete samo zarezati po ivici, odmah do kore, a zatim nastaviti nožem uz koru, dok se unutrašnji deo ne odvoji. Iseckajte na kockice i uživajte u fenomenalnom ukusu drevne Indije.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OPREZ - MOŽE DA BUDE LEGLO BAKTERIJA: Evo kako da pravilno održavate sunđer za sudove
18. 07. 2024. u 15:00
EFEKTNO UREĐENjE STANA: Ukrasne saksije i terarijumi, kad mašta pusti korene
06. 08. 2024. u 07:15
TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
05. 08. 2024. u 07:00
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)