SLASNI MANGO NA TANJIRU: Evo kako da izaberete i očistite ovo egzotično voće
Obožavate mango, ali ne znate kako da odaberete „pravi“ a još manje kako da ga očistite i isečete?
Ne brinite, ni jedno ni drugo nije teško, naprotiv, samo treba znati kako.
Prilikom kupovine, da biste znali da li je zreo trebalo bi da ga blago pritisnete i ukoliko je mekan i lepo miriše – spreman je za jelo. Ukoliko se desi da prst upada u koru ili da ima braonkaste tačkice po sebi, znači da je prezreo, pa neće imati lep ukus, a ako je tvr onda je još zelen.
Sad kad ste ga „ulovili“ evo kako da ga očistite: prvo ga dobro operite pod mlazom vode i posušite. Da biste lakše rukovali plodom, odsecite samo mali deo sa dna. Imajte na umu da je koštica velika i pljosnata i da se širi kroz čitav centralni deo. Oko nje se nalaze dve šire, pljosnate strane, u kojima se nalazi najveći deo pulpe.
Nožem ih paralelno odsecite, a ono pulpe što je ostalo oko koštice pokušajte da što više odvojite. Zatim na polutkama nožem zasecite mrežu, u zavisnosti od toga koje veličine želite kockice. Uradite to skroz do kore, ali nju nemojte preseći. Zatim uzmite taj deo i rukama ga izvrnite naopačke. Nožem pažljivo sklonite kockice, a ako je mango sasvim zreo, možete to uraditi i prstima. Isto to ponovite i sa drugom polovinom.
Preostale, uske delove manga, očistite tako što ćete samo zarezati po ivici, odmah do kore, a zatim nastaviti nožem uz koru, dok se unutrašnji deo ne odvoji. Iseckajte na kockice i uživajte u fenomenalnom ukusu drevne Indije.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OPREZ - MOŽE DA BUDE LEGLO BAKTERIJA: Evo kako da pravilno održavate sunđer za sudove
18. 07. 2024. u 15:00
EFEKTNO UREĐENjE STANA: Ukrasne saksije i terarijumi, kad mašta pusti korene
06. 08. 2024. u 07:15
TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
05. 08. 2024. u 07:00
JESTE LI SIGURNI DA PUTIN BLEFIRA?! Evo koliki je rizik od nuklearnog rata - Stigle najnovije stručne procene
DANIMA se mnogi građani pitaju koliko je realan rizik od nuklearnog rata nakon što je američki predsednik Džo Bajden ovlastio Ukrajinu da koristi rakete dugog dometa za napad na Rusiju, što je, prema novoj Putinovoj bezbednosnoj strategiji, razlog za rat, uključujući nuklearni odgovor.
21. 11. 2024. u 11:27
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)