KAFA-LIMUNADA: Neočekivan spoj espresa i citrusa donosi nam letnji napitak koji razbuđuje i daje energiju

Novosti online

28. 06. 2024. u 19:00

Osveženje kakvo do sada niste probali. Kafa-limunada se vrlo jednostavno pravi, potrebno je samo da ohladite espreso kada ga skuvate.

КАФА-ЛИМУНАДА: Неочекиван спој еспреса и цитруса доноси нам летњи напитак који разбуђује и даје енергију

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 130 ml espresa (ili jake crne kafe)
  • 200 ml limunade (poželjno domaće)
  • Led
  • Kriške limuna za ukras
  • Nana za dekoraciju

Priprema:

Skuvajte espreso i ostavite da se ohladi. Iscedite limun za limunadu. Napunite čašu ledom i sipajte limunadu. Lagano sipajte ohlađeni espreso, kako biste napravili "dvoslojni" napitak. Ukrasite kriškama limuna i nane. Uživajte!

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ZNAM NI GDE DA GA SAHRANIMO Otac vehabije koji je upucao žandarma - Vaspitavali smo ga i trudili se, vrbovali su mi dete i oteli ga