ZAČINJENA I PIKANTNA PEČENA SLANINA: Hrskava i aromatična i zaista niko neće moći da se suzdrži da je ne proba
Pečena slanina koja je začinjena i prelivena medom je odličan prilog.
![ЗАЧИЊЕНА И ПИКАНТНА ПЕЧЕНА СЛАНИНА: Хрскава и ароматична и заиста нико неће моћи да се суздржи да је не проба ЗАЧИЊЕНА И ПИКАНТНА ПЕЧЕНА СЛАНИНА: Хрскава и ароматична и заиста нико неће моћи да се суздржи да је не проба](/data/images/2024-06-05/492886_shutterstock-slanina_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 80 g smeđeg šećera
- 1/2 kašičice mlevenih pahuljica crvene paprike
- 1/2 kašičice kajenskog bibera
- 1/2 kašičice grubo mlevenog bibera
- 450 g debelo isečenih traka slanine
- 60 ml meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomešajte smeđi šećer, pahuljice crvene paprike, kajenski biber i mleveni biber. Uvaljajte svako parče slanine u mešavinu šećera i stavite u pripremljenu tepsiju.
Pecite dok ne porumeni i ne postane hrskavo, 20-25 minuta. Izvadite iz rerne, prelijte medom. Vratite pleh u rernu i pecite dok slanina ne bude sjajna, ali suva, oko 5 minuta. Prebacite slaninu na rešetku za hlađenje (ne koristite papirne ubruse, jer će se zalepiti za slaninu). Servirajte toplo i uživajte.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![ZA LJUBITELJE KOBASICE: Pripremite brzi, ali malo drugačiji hot dog ZA LJUBITELJE KOBASICE: Pripremite brzi, ali malo drugačiji hot dog](/data/images/2024-04-14/472461_ai-generated-8302144-1280_t.jpg?time=1717511363)
ZA LjUBITELjE KOBASICE: Pripremite brzi, ali malo drugačiji hot dog
05. 06. 2024. u 13:00
![SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji](/data/images/2024-06-04/492530_shutterstock-peceni-kukuruz_t.jpg?time=1717506924)
SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji
04. 06. 2024. u 17:00
![PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI ŽIVI PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO) PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI ŽIVI PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO)](/data/images/2024-07-02/502868_0-02-05-4367791e55964d703a66bc0290b30ed7e94c45f5d7516165e10a7d48cdc3501c-a3c32cec22f1f20_kf.jpg?time=1719926781)
PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI "ŽIVI" PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO)
U NAJNOVIJEM projektu "Novosti" pod nazivom "Drugačije priče" donosimo vam ekskluzivne snimke sa planine Rumije i priču o najstarijem srpskom krstu koji porodica Andrović iz okoline Bara čuva više od 1.000 godina.
02. 07. 2024. u 15:14
![HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar](/data/images/2021-04-17/86637_pjimage_kf.jpg?time=1719924133)
HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar
LIDERKA francuske krajnje desnice Marin le Pen optužila je danas francuskog predsednika Emanuela Makrona da žuri da imenuje najviše zvaničnike, što ona vidi, kako je navela, kao preotimanje vlasti.
02. 07. 2024. u 14:14
![KOSTUR, NABACI KOJE KILO Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO) KOSTUR, NABACI KOJE KILO Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO)](/data/images/2023-11-27/427169_ana-ivanovic-foto-profimedia_kf.jpg?time=1719899173)
"KOSTUR, NABACI KOJE KILO" Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO)
ATRAKTIVNA Ana je sve oduševila novom objavom sa plaže...
02. 07. 2024. u 07:46
Komentari (0)