ZAČINJENA I PIKANTNA PEČENA SLANINA: Hrskava i aromatična i zaista niko neće moći da se suzdrži da je ne proba
Pečena slanina koja je začinjena i prelivena medom je odličan prilog.
Sastojci:
- 80 g smeđeg šećera
- 1/2 kašičice mlevenih pahuljica crvene paprike
- 1/2 kašičice kajenskog bibera
- 1/2 kašičice grubo mlevenog bibera
- 450 g debelo isečenih traka slanine
- 60 ml meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomešajte smeđi šećer, pahuljice crvene paprike, kajenski biber i mleveni biber. Uvaljajte svako parče slanine u mešavinu šećera i stavite u pripremljenu tepsiju.
Pecite dok ne porumeni i ne postane hrskavo, 20-25 minuta. Izvadite iz rerne, prelijte medom. Vratite pleh u rernu i pecite dok slanina ne bude sjajna, ali suva, oko 5 minuta. Prebacite slaninu na rešetku za hlađenje (ne koristite papirne ubruse, jer će se zalepiti za slaninu). Servirajte toplo i uživajte.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZA LjUBITELjE KOBASICE: Pripremite brzi, ali malo drugačiji hot dog
05. 06. 2024. u 13:00
SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji
04. 06. 2024. u 17:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)