KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI KVASAC: Postoje čak 3 varijante, bolji je od kupovnog i lako se pravi
Kvasac je kiselo testo i neophodan je za pravljenje raznog testa i hleba. Pored kupovnih, postoje razne domaće verzije koje se lako prave.
Kvasac od voća
Sastojci:
- jabuka,
- 750 grama oštrog brašna
- 520 mililitara vode
Priprema:
Prvo prepolovite jabuku, izvadite jezgro i izrendajte je. Zatim pola kilograma brašna pomešati sa 350 mililitara vode, dodati jabuku i sve dobro zatvoriti u teglu.
Posle tri dana, smeša će bubriti i nabubriti.
Bacite polovinu smese, a drugu polovinu pomešajte u činiji sa 250 grama brašna i 170 mililitara vode. Zatim smešu treba dobro zatvoriti u teglu i ostaviti nekoliko dana na sobnoj temperaturi. Kada se pojave mehurići, smeša je spremna.
Prvog dana umešati 20 grama brašna i 20 mililitara vode u homogenu smesu, a drugog dana umešati još 20 grama brašna i 20 mililitara vode. Smesu dobro promešajte dva puta tokom dana. Trećeg dana dodati još 30 grama brašna i 30 mililitara vode i ponovo izmešati dva do tri puta u toku dana.
Četvrtog dana uklonite polovinu smeše i ponovite postupak od trećeg dana. Isto treba uraditi i peti i šesti dan. Konačno, sedmog dana, kvasac je spreman.
Krompir kvasac
Treba da skuvate jedan krompir i iscedite ga. Zatim krompir treba pomešati sa jednom kašičicom soli i jednom kašičicom šećera. Nakon toga ostavite da se smesa ohladi i dodajte četvrtinu vode za kuvanje. Ostavite smešu da fermentira nekoliko dana i to je to.
(24sata/hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOK OD KOPRIVE ZA IMUNITET I OSVEŽENjE: Domaći sirup odličnog ukusa
26. 05. 2024. u 13:00
PITA OD PALAČINAKA I SPANAĆA: Ovakvu pitu do sada niste spremali
26. 05. 2024. u 07:00
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)