EVO KAKO LAKO I BRZO MOŽETE DA NAPRAVITE KOBASICE KOD KUĆE: Ukusnije i bolje od kupovnih
Prirodne kobasice, bez aditiva i veštačkih boja.
Sastojci:
- 450 g svinjskog mesa
- 450 g junetine
- 100 g slanine
- 1,5 kašičica morske soli
- 1 kašičica celog semena žute gorušice
- 1/2 kašičica bibera
- 1/2 kašičice italijanskog začina
- 1/2 šolje hladne vode
- 1 svinjsko crevo
Priprema:
Dobro isperite i ostavite svinjsko crevo da stoji u toploj vodi oko sat vremena. Za to vreme izdvojite jednu četvrtinu i svinjskog i junećeg mesa i iseckajte na sitne kockice. Isto uradite i sa slaninom. Ostatak mesa dobro sameljite i pomešajte.
U veliku vanglu prespite i seckano i mleveno meso, dodajte slaninu i sve začine, prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte koji minut.
Uz pomoć mašine za meso i specijalnog nastavka, ili korišćenjem običnog levka sipajte pripremljeno meso u svinjsko crevo, a potom ga na mesta zavrnite u prepoznatljiv oblik kobasice.
Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
Svaku kobasicu izbockajte na par mesta, i položite na pleh.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Ocedite višak tečnosti, okrenite kobasice i pecite ih još pet minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SUSRET MERKELOVE I TRAMPA Pitao je za Putina, a papa joj rekao: "Savijaj, savijaj, savijaj - ali osiguraj da ne pukne"
DOBAR deo odlomaka se odnosi na sastanak koji je imala sa Trampom u Beloj kući u martu 2017.
21. 11. 2024. u 17:17
Komentari (0)