SLANI ROLAT OD TIKVICA, BEZ BRAŠNA: Jelo za sve prilike, idealno za one koji reaguju na gluten

Novosti online

03. 05. 2024. u 13:00

OVAJ slani rolat se sprema bez brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata.

СЛАНИ РОЛАТ ОД ТИКВИЦА, БЕЗ БРАШНА: Јело за све прилике, идеално за оне који реагују на глутен

Foto: Jutjub/Printskrin

Generalno, svako ko voli povrće, obožavaće i ovo jelo.

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine (sitno iseckane ili izrendane)
  • 4 jajeta
  • 2 čena belog luka (izgnječen)
  • ¼ šolje narendanog parmezana
  • ¼ šolje narendanog kačkavalja 
  • 2 kašike sveže seckane mirođije
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 250 g krem-sira
  • 250 g šunke (ili nekog drugo delikatesnog mesa po izboru)

Priprema: 

Uključite rernu i zagrejte je na 200 stepeni.

Pripremite i obložite pleh sa papirom za pečenje.

Operite tikvice i sitno iseckajte ili izrendajte u činiju, potom stavite u peškir ili

 krpu i pokušajte da iscedite što više vode iz njih. Potom ih vratite u činiju.

Razbijte jaja i dodajte ih u tikvice. Dospite beli luk, parmezan, kačkavalj, mirođiju, so i biber i sve dobro promešajte.

Prespite smesu iz posude u pleh i spatulom formirajte pravougaonik.

Pecite koru na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ohladite najmanje 10-15 minuta.

Kada se ohladi, koru pažljivo premažite sa krem sirom i poređajte kriške šunke.

Zarolajte koru u rolat uz pomoć pek-papira i stavite ga u frižider da se ohladi oko pola sata.

Rolat opciono možete da dekorišete sa kiselom pavlakom i dodatnim narendanim parmezanom.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SINER I ALKARAZ SLAVE: Prvo čuli da se Novak Đoković povredio, a sad i ovo!