EVO KOJE SU TRI NAJČEŠĆE GREŠKE: Mnogi ih prave kad kuvaju krompir
SVI obožavaju krompir, namirnicu koja je deo mnogih jela, a često i prilog.
1. Ljuštite sirov krompir
Mnogi oljušte krompir pre nego što ga stave u šerpu za kuvanje. Ipak, najbolje je skuvati ga s korom, jer će je tako biti jednostavnije da je uklonite, a stručnjaci tvrde i da je onda boljeg ukusa.
2. Kuvate ga u ključaloj vodi
Kao i s većinom povrća, ljudi čekaju da voda proključa da bi u nju ubacili krompir, ali to je velika greška jer je onda veća verovatnoća da iznutra ostane sirov.
Najbolja opcija je staviti krompir u hladnu vodu, a kad proključa, smanjiti vatru i kuvati ga do 20 minuta.
3. Proveravate viljuškom da li je kuvan
Mnogi koriste ovu metodu za proveravanje da li je krompir kuvan, odnosno dovoljno mekan. Ali onda on počinje da se raspada u vodi, što nije baš primamljivo.
Treba da znate da je minimalno vreme za kuvanje krompira 10 minuta. Pet minuta duže biće potrebno manjem krompiru da se skuva, a 20 većem koji ćete koristiti u salati ili za pripremu pirea.
(Super Žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
MESO ĆE BITI SOČNO, MEKANO I PREUKUSNO: Najbolja marinada na svetu
11. 03. 2024. u 17:00
SOČNIJA I MEKŠA: Tajna savršene baklave krije se u ovom premazu
12. 03. 2024. u 12:40
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)