PROTIV PREHLADE: Moćna pileća supa, pa još sa limunom

Novosti online

09. 02. 2024. u 17:00

KAO retko koje jelo pileća supa je vekovima univerzalni "lek" za prehladu.

ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Моћна пилећа супа, па још са лимуном

Foto Shutterstock

Da se izbore sa kijanjem, kašljem i temperaturom, širom sveta se kuvaju veoma slične supice, a na istoku se u supu dodaje i sok od limuna.

Sastojci:

* pile, manje, 600 g
* crni luk, 1 veća glavica
* krompir, 1 veliki
* paškanat, 3 korena
* šargarepa, 3 korena
* celer, veći komad
* peršun, 1/2 vezice
* rezanci, 1 šaka
* so, po ukusu
* biber u zrnu, 1 kašičica
* sok od limuna, po želji

 

Foto Shutterstock

Priprema:

* Meso operite, stavite u veći lonac i nalijte hladnom vodom. Stavite da se kuva i kad voda proključa, skinite penu, smanjite vatru i ostavite da se krčka. Povrće očistite, isecite na komade, pa ga ubacite u lonac. Crni luk malo ga prepecite na plotni, pa ga ubacite u lonac. Ostavite da se sve kuva na tihoj vatri sat i po. S vremena na vreme skidajte masnoću koja se skuplja na površini. Kad je meso kuvano procedite supu, meso očistite sa kostiju i vratite u supu, pa ubacite i biber u zrnu. Šargarepu isecite na kolutove, vratite u supu i dodajte rezance. Kuvajte još 10 munuta, dodajte iseckani peršun, proverite ukus i sklonite sa vatre. U vreme prehlade u toplu supu dodajte sok od limuna.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao