SLANE KUGLICE SA BELIM MESOM, KROMPIROM I POVRĆEM: Šareno slavsko predjelo - idealno za Svetog Jovana
Približava se Sveti Jovan, a mi vam predlažemo fantastično slavsko predjelo kojem gosti neće moći da odole.
Na svakoj svečanoj trpezi su predjelo i deserti ono što privlači najviše pažnje. Danas postoji bezbroj recepata koji se brzinski spremaju, ukusni su, a i izgledaju savršeno. Ako želite da vaš slavski sto izgleda savršeno, ali i da gosti budu zadovoljni ukusom, predlažemo vam da napravite slane kuglice od belog mesa i krompira sa povrćem. Ovako pripremljeno predjelo će svakoga oduševiti, a vi ćete napraviti bez muke.
Sastojci:
300 g belog mesa
4 jajeta
150 g tvrdog sira
2 krompira
1 cvekla
2 kuvane šargarepe
1 kiseli krastavac
5 kašika majoneza
1 veza mirođije
Priprema slanih kuglica sa belim mesom i povrćem
U jednoj šerpi skuvajte belo meso, a u drugoj jaja. Takođe, cveklu, krompir i šargarepu skuvajte odvojeno, pa kada se povrće ohladi, oljuštitie. Šargarepu i cveklu izrendajte i stavite u odvojene posude. Seckanu mirođiju stavite u treću posudu.
U posudi pomešajte rendana kuvana jaja, rendani pire krompir, rednani tvrdi sir, sitno seckani kiseli krastavac, sitno seckano belo meso, majonez i posolite. Sve dobro sjdeidnite i oblikujte loptice.
Podelite loptice na 3 jednaka dela i uvaljajte zasebno u mirođiju, cveklu i šargarepu. Poslužite hladno predjelo za slavu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LEDENA POSLASTICA OD ČOKOLADE I LEŠNIKA: Torta koja se ne peče, a brzo pravi
14. 01. 2024. u 17:30
KREMASTA FANTAZIJA KOJA SE TOPI U USTIMA: Fenomenalan čizkejk sa pistaćima
11. 01. 2024. u 12:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)