AROMATIČAN JE, OLAKŠAVA VARENJE I SMANJUJE NADUTOST: Blagotvorni čaj od lovora

Novosti online

10. 01. 2024. u 08:00

ČAJ od lovora je vrlo aromatičan i specifičnog ukusa, a vrlo je blagotvoran za digestivni trakt i što je najvažnije, smanjuje nadutost.

АРОМАТИЧАН ЈЕ, ОЛАКШАВА ВАРЕЊЕ И СМАЊУЈЕ НАДУТОСТ: Благотворни чај од ловора

Foto Shutterstock

Čaj od lovora je vrlo blagotvoran za varenje i smanjuje nadutost, što znači nakon bogatih prazničnih trpeza i obilnih obroka. Vrlo jednostavno se pravi, potrebni su vam samo listovi svežeg ili sušenog lovorovog lista. Vrlo koristan je i čaj od đumbira te možete njega da naprvite ukoliko više prija taj ukus. Čaj od lovorovog lista podrazumeva manju količinu sušenog lovora, jer je intenzivniji od svežeg lovora. Pročitajte kako se pravi i isprobajte!

Potrebno:

* 2 suva ili 4 sveža lovorova lista
* 1 šolja vode
* Med (opciono)

Recept za čaj od lovora:

Pripremite listove lovora i prokuvajte ih u vodi:

Možete koristiti sušene ili sveže listove lovora. Izmrvite listove pre nego što ih dodate u vodu, da biste ublažili njihov ukus. Ako koristite sveže lovorove listove, koristite ih dva puta više od osušenih. U maloj džezvi ostavite da provri 250 ml vode.

Dodajte lovorov list. Koristite otprilike dva lovorova lista po 125 ml vode. Dodajte lovorov list u kipuću vodu i ostavite da odstoji najmanje 5 minuta. Ovo omogućava da se ukusi i arome lovorovog lista prenesu u vodu. Pokrijte lonac da zadržite eterična ulja.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRAMNO PISANJE BRITANACA: Udarili na Mareja zbog Đokovića