VIŠE NIKAD NEĆETE IĆI U PEKARU: Tri laka i brza doručka koja možete poneti na posao
DORUČAK je obrok koji je veoma važan, ali kada smo ujutru u gužvi i žurimo, najteže ga je spremiti.
Da ne biste opet posegnuli za ne baš zdravim rešenjem i otišli do pekare, evo predloga za tri obroka koji se brzo i lako spremaju.
1) Testenine sa povrćem i sirom
Obrok spremite veče ranije.
Potrebno je:
Testenina
tikvice
paradajz
paprika
masline
sir
Priprema:
Makarone obarite, operite i ostavite sa strane da se ocede. U tiganju prodinstajte na malo ulja rendane tikvice. Tikvicu dodajte u makarone, iseckajte paradajz i papriku i sve izmešajte. Dodajte sir i masline, spakujte u činiju i ponesite ujutru na posao.
2. Omlet od spanaća i batata
Potrebno:
1 batat
3 komada jaja
so i biber
malo ulja
malo spanaća
Priprema:
Na ulju prodinstajte izrendan batat, pa mu dodajte opran spanać. Kada povrće smanji volumen, prelijte to sve jajima, zapecite i prebacite u činiju, a možete i u tortilju. Ponesite na posao ukusan i zdrav obrok.
3. Palenta
Potrebno je:
So i voda
Palenta
Malo sira i slaninice
Priprema:
U slanoj vodi zakuvajte palentu. Kada se prohladi prebacite je u činiju, pospite sa malo sira i sitno seckanom slaninicom.
BONUS VIDEO - Recept za uštipke od spelte: Gotovi su za jedan minut
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)