VIŠE NIKAD NEĆETE IĆI U PEKARU: Tri laka i brza doručka koja možete poneti na posao

Tatjana Marković

06. 11. 2023. u 07:00

DORUČAK je obrok koji je veoma važan, ali kada smo ujutru u gužvi i žurimo, najteže ga je spremiti.

ВИШЕ НИКАД НЕЋЕТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Три лака и брза доручка која можете понети на посао

Foto: Free Images Pixabay

Da ne biste opet posegnuli za ne baš zdravim rešenjem i otišli do pekare, evo predloga za tri obroka koji se brzo i lako spremaju.

Foto: Free Images Pixabay

1) Testenine sa povrćem i sirom

Obrok spremite veče ranije.

Potrebno je:
Testenina
tikvice
paradajz
paprika
masline
sir

Priprema:

Makarone obarite, operite i ostavite sa strane da se ocede. U tiganju prodinstajte na malo ulja rendane tikvice. Tikvicu dodajte u makarone, iseckajte paradajz i papriku i sve izmešajte. Dodajte sir i masline, spakujte u činiju i ponesite ujutru na posao.

Foto: Free Images Pixabay

2. Omlet od spanaća i batata

Potrebno:

1 batat
3 komada jaja
so i biber
malo ulja
malo spanaća

Priprema:

Na ulju prodinstajte izrendan batat, pa mu dodajte opran spanać. Kada povrće smanji volumen, prelijte to sve jajima, zapecite i prebacite u činiju, a možete i u tortilju. Ponesite na posao ukusan i zdrav obrok.

Foto: Printskrin Jutjub/ Moja mala kuhinja

3. Palenta

Potrebno je:

So i voda
Palenta
Malo sira i slaninice

Priprema:

U slanoj vodi zakuvajte palentu. Kada se prohladi prebacite je u činiju, pospite sa malo sira i sitno seckanom slaninicom.

BONUS VIDEO - Recept za uštipke od spelte: Gotovi su za jedan minut

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!