RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
Rolat sa pršutom i sirom pravi se od gotovog testa za picu i idealan je za slave.
Sastojci:
- 230 g belog sira, naseckanog
- 2 kašike sitno rendanog kačkavalja
- 1 gotovo testo za picu
- 230 g pršute, tanko nasečene
- 470 g bebi spanaća
- 3 pečene crvene paprike, iseckane
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica belog luka, sitno naseckanog
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 60 g brašna
Priprema:
Za ovaj rolat prvo ostavite testo na sobnoj temperaturi upakovano, otprilike 2 sata. Izvadite testo iz kese i stavite na pobrašnjenu površinu. Pustite da odstoji 5 minuta. Razvucite ga u dugačak pravougaonik. Zagrejte rernu na 176 stepeni Celzijusa.
Pomešajte zajedno 2 kašike ulja i 1 kašičicu sitno seckanog belog luka. Ostavite na stranu. U sredini testa ređajte sloj od polovine sira, pršute, listova bebi spanaća i pečene crvene paprike. Prelijte mešavinom maslinovog ulja i belog luka. Pospite sa 1 kašikom rendanog kačkavalja i polovinom tucane paprike.
Ponovite sa drugom polovinom sastojaka. Zarolajte testo i podvucite krajeve. Premažite uljem i pospite kačkavaljem. Pleh obložite papirom za pečenje, prebacite rolat i pecite 45 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, pa isecite na kriške i servirajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online
PITA SA TIKVICAMA I TUNjEVINOM: Jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan (VIDEO)
17. 01. 2025. u 07:00Novosti online
DOMAĆI UŠTIPCI: Starinski recept koji garantuje najukusniji doručak
14. 01. 2025. u 07:00Novosti online
NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
13. 01. 2025. u 09:00Novosti online
TRAMP OTKRIO SVOJIM SAVETNICIMA: Ovu zemlju će prvu posetiti kada preuzme dužnost predsednika SAD
NOVOIZABRANI američki predsednik Donald Tramp rekao je savetnicima da želi da otputuje u Kinu nakon preuzimanja dužnosti, objavio je juče Volstrit džurnal, pozivajući se na izvore bliske razgovorima.
19. 01. 2025. u 08:22
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)