MAFINI SA AJVAROM I PAPRIKOM: Jednostavni za pripremu, a vrlo drugačiji od svih koje ste pravili
Sočni, mirisni i vrlo zasitni, ovi slani mafini su nešto što svako treba da proba.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 150 g slanog sira, izmrvljenog
- 2 pečene i oljuštene paprike, iseckane na kockice
- 3 kašike ajvara
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- šaka crnih i zelenih maslina bez koštica
- 300 ml jogurta
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 kašičica soli
Priprema:
Za ove mafine prvo pomešajte sve suve sastojke. U odvojenoj činiji mikserom umutite jaja, jogurt i ulje, pa u to ubacite iseckanu papriku, ajvar, mrvljeni sir i iseckane masline. U činiju u kojoj su suvi sastojci ubacite mokre sastojke i sve izmešajte rukom.
Prethodno pripremite kalup za mafine, tako što ćete da ubacite papirne korpice. Smesu rasporedite u kalup. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se prohlade, pa uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)