MAFINI SA AJVAROM I PAPRIKOM: Jednostavni za pripremu, a vrlo drugačiji od svih koje ste pravili

Новости онлине

08. 11. 2024. u 13:02

Sočni, mirisni i vrlo zasitni, ovi slani mafini su nešto što svako treba da proba.

МАФИНИ СА АЈВАРОМ И ПАПРИКОМ: Једноставни за припрему, а врло другачији од свих које сте правили

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 150 g slanog sira, izmrvljenog
  • 2 pečene i oljuštene paprike, iseckane na kockice
  • 3 kašike ajvara
  • 2 jajeta
  • 100 ml ulja
  • šaka crnih i zelenih maslina bez koštica
  • 300 ml jogurta
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Za ove mafine prvo pomešajte sve suve sastojke. U odvojenoj činiji mikserom umutite jaja, jogurt i ulje, pa u to ubacite iseckanu papriku, ajvar, mrvljeni sir i iseckane masline. U činiju u kojoj su suvi sastojci ubacite mokre sastojke i sve izmešajte rukom.

Prethodno pripremite kalup za mafine, tako što ćete da ubacite papirne korpice. Smesu rasporedite u kalup. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Izvadite ih iz rerne i ostavite da se prohlade, pa uživajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOLIKO TROFEJA! PA, JA NEMAM TOLIKO GODINA! Kilijan Mbape ostao u neverici kada je ovo saznao o saigraču (VIDEO)