SAVRŠEN TOPLI I MIRISNI DORUČAK: Pužići sa sirom i šunkom, slasno pecivo koje odmah nestaje sa tanjira

Novosti online

10. 10. 2024. u 07:00

Pužići sa sirom i šunkom idealni su za doručak ili večeru.

САВРШЕН ТОПЛИ И МИРИСНИ ДОРУЧАК: Пужићи са сиром и шунком, сласно пециво које одмах нестаје са тањира

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • mleko 150 ml
  • voda 150 ml
  • sveži kvasac 42 g
  • ulje 5 kašika
  • šećer 1 kašika
  • jaja 2
  • so 1 kašičica
  • brašno 600 g
  • margarin 200 g

Za nadev:

  • sir 200 g
  • šunka 200 g
  • jaje 1 

Priprema:

U zagrejano mleko i vodu izmrviti kvasac. Dodati jaja, ulje, so i brašno i zamesiti testo. Prekriti i ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Premesiti testo i podeliti u 5 loptica. Loptice razvući i premazati sa margarinom sobne temperature. Ređajući jednu na drugu. Kada ste završili premazivanja razvucite testo i nafilujte sa nadevom od sira i šunke i uvijte testo u rolnu. Oštrim nožem secite testo širine oko 1,5 cm i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Prekrijte krpom i ostavite nekih 20 minuta da nadođu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

(super recepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!