PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške

Novosti online

02. 10. 2024. u 11:00

PITA s mesom koju svi vole je jedna od najboljih opcija za užinu i večeru. Pravi se sa mlevenim mesom i vrlo je gurmanska.

ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1 veliki luk, isečen na kockice
  • 1 veliki krompir, narendan (opciono)
  • 34 g mešavine suvog začina
  • 1,5 g belog luka u prahu ili 1 čen mlevenog svežeg belog luka
  • so
  • crni biber
  • 3 jajeta
  • 237 ml jogurta
  • 237 ml vode
  • 15 g pavlake
  • ulje

Priprema:

U veliki tiganj dodajte 2-3 kašike ulja i seckani luk. Dinstajte luk na srednje slaboj vatri dok ne postane mekan, providan i tek počne da menja boju. Zatim dodajte mleveno meso i drvenom kašikom ga razbijte na male komade. U meso dodajte suvi začin, biber, beli luk u prahu i so po ukusu. Nastavite da kuvate meso i luk, a kada je napola skuvano, narendajte jedan veliki krompir. Promešajte da se sjedini i nastavite sa kuvanjem. Kada je meso potpuno skuvano, sklonite sa ringle i ostavite na stranu.

U srednjoj činiji pomešajte jaja, jogurt, pavlaku, vodu i dodajte prstohvat soli. Ostavite na stranu. Zagrejte rernu na 175 °S. Odmotajte svoje lisnato testo i isecite svaki list napola. Zatim namastite dno i stranice posude za pečenje. Položite dva lista testa na dno tepsije, a preko stavite 1/3 mešavine mesa. Zatim dodajte još dva sloja lisnatog, a zatim još jedan sloj mesa. Nastavite sa ovim procesom nanošenja slojeva dok ne potrošite sastojke.

Zatim, oštrim nožem isecite pitu na kvadrate. To mogu biti ili veliki kvadrati ili manji, zavisi od vas. Zatim promešajte mešavinu jaja i mleka, a zatim je polako sipajte preko pite, pazeći da tečnost bude ravnomerno raspoređena. Ostavite pitu da odstoji 5-10 minuta kako bi tečnost imala vremena da se upije. Zatim je pecite 35-40 minuta nepokrivenu, dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u piti s mesom koju svi vole.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)