LANENI HLEB, ZDRAV OBROK ZA ISTI TAKAV POČETAK DANA: Počnite jutro bez griže savesti

Новости онлине

18. 09. 2024. u 15:32

Hleb od lanenih semenki je odličan izvor vitamina i svega što semenke mogu da sadrže.

ЛАНЕНИ ХЛЕБ, ЗДРАВ ОБРОК ЗА  ИСТИ ТАКАВ ПОЧЕТАК ДАНА: Почните јутро без гриже савести

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350 ml tople vode
  • 200 g lanenih semenki
  • 2 kašike semenki suncokreta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašičica ulja
  • malo crnog bibera
  • malo morske soli
  • 2 kašike jabukovog sirćeta

Priprema:

Pre svega, zagrejte dobro rernu. Laneno seme izblendajte sve dok se fino ne samelje i sjedini. Kada dobijete kompaktnu smesu, sipajte u činiju pa dodajte semenke suncokreta, koje je bolje da ostanu u prirodnom izgledu, ali možete ih po želji i samleti. Promešajte, pa dodajte so i biber, pa i prašak za pecivo. Dobro promešajte da se sve sjedini.

Tek na kraju sipajte jabukovo sirće, ulje i toplu vodu, odnosno "mokre" sastojke. Možete rukom ili špatulom da sve promešate nekoliko minuta dok se lepo ne sjedini i dok ne dobijete testo. Nemojte previše mesiti da ne dobijete tvrdo testo.

Ostavite ga sa strane nekoliko minuta, pa tek onda ga "smestite" u tepsiju za hleb i poravnajte. Po vrhu možete posuti semenke suncokreta ili lana.

Pecite ga oko sat vremena ili sve dok ne porumeni na 180 stepeni. Čačkalicom možete proveriti da li je sredina hleba pečena. Kada je hleb gotov, isključite rernu ali ostavite hleb još unutra i ne otvarajte vrata rerne, da se ne bi rashladila i time promenila temperatura.

Kada izvadite hleb, ostavite ga u tepsiju da se ohladi još nekoliko minuta. Ne bi bilo loše da smesu pripremite veče pre, kako bi lepo testo naraslo.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Patite od sindroma nervoznih creva? Saveti za bolji kvalitet života