DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba

Новости онлине

25. 07. 2024. u 20:00

Izdašan i ukusan, biće savršen za svaki obrok, a ako ga ne pojedete istog dana, ne brinite, ostaće ukusan i sutradan.

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • integralno pšenično brašno 500 g
  • suvi kvasac 1 kesica
  • med 2 kašičice
  • so kašičica i po
  • mleveni lan 20 g
  • topla voda 480 ml
  • susam za posipanje
  • sirovi suncokret za posipanje
  • lan za posipanje
  • ulje za podmazivanje posude za pečenje

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u vangli i promešajte varjačom. Treba da se dobije lepljivo testo. Testo prebacite u uljem podmazanu posudu i pospite semenke odozgo. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kada bude pečen, hleb odmah izvadite na rešetku zarad bržeg hlađenja. Tek ohlađen hleb isecite. Držite hleb zavijen u krpu ili u poklopljenoj šerpi zarad očuvanja svežine.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji