RECEPT ZA HLEB IZ PROVANSE: Ovaj francuski hleb pravi se sa mešavinom začinskog bilja i sira

Novosti online

26. 06. 2024. u 11:01

Fugasa hleb se pravi u obliku elipse, i naprave se rezovi na testu tako da hleb, kada se ispeče, podseća na glavicu pšenice. Hleb se brzo pravi, za samo 45 minuta, a možete da ga servirate i za posebne prilike.

РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ ИЗ ПРОВАНСЕ: Овај француски хлеб прави се са мешавином зачинског биља и сира

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brašna za hleb
  • 1-3/4 kašičice soli
  • 1-3/4 kašičice aktivnog suvog kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 130 ml tople vode
  • 2 kašičice mlevenog svežeg ruzmarina
  • 2 kašičice mlevene sveže majčine dušice
  • 2 kašičice mlevenog svežeg bosiljka
  • 2 kašičice seckane sveže žalfije
  • 30 g rendanog parmezana
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice krupne morske soli

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte brašno, kvasac i so. Dodajte vodu i ulje suvim sastojcima; mutite na niskoj brzini 2 minuta, a zatim koristeći kuku za testo, mutite na srednjoj brzini, 5 minuta. Umešajte začinsko bilje i parmezan; testo će biti lepljivo.

Stavite u podmazanu posudu, i jednom izmesite rukom, da bi se testo podmazalo. Pokrijte i ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko 1 sat. Zagrejte rernu na 220°. Izvucite testo na blago pobrašnjenu površinu i pažljivo podelite napola. Svaku polovinu stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pobrašnjenim rukama napravite ovalni oblik od testa.

Koristeći oštar nož, napravite 1 dugačak rez po sredini i 4 reza sa obe strane dugačkog reza, tako da testo dobije oblik lista. Razvucite ga po potrebi da naglasite rezove. Pokrijte kuhinjskom krpom; ostavite da se diže na toplom mestu, dok se skoro ne udvostruči, oko 20 minuta. Pospite krupnom morskom solju, suvim bosiljkom i dodatno rendanim parmezanom. Pecite dok ne porumeni, oko 15-20 minuta.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO