DOMAĆA PITA PUNJENA FETA SIROM I PERŠUNOM: Ovako pripremljena pita će nestati iz tepsije u tren oka

Novosti online

20. 05. 2024. u 20:00

Ako pravite domaće kore za njih su vam potrebne veštine, ali to ne znači da ne treba da se upuštate u tu avanturu i da vam one neće uspeti. Predlažemo vam da napravite pitu sa feta sirom i peršunom od domaćih kora, a ona je super predlog za doručak.

ДОМАЋА ПИТА ПУЊЕНА ФЕТА СИРОМ И ПЕРШУНОМ: Овако припремљена пита ће нестати из тепсије у трен ока

Foto: Shutterstock

  

Sastojci:

  • 500 g brašna 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 250 ml tople vode 
  • 1 kašika ulja
  • 100 g putera 
  • 20 g skorba 
  • 100 g feta sira 
  • 40 g peršuna 

Priprema:

U posudi pomešajte brašno šećer, so, toplu vodu i kašiku ulja. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Zatim isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Ponovo pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta. Premažite jednu lopticu istopljenim puterom, pa je tanko razvucite na nauljenoj površini. Premažite puterom, pospite rendanim feta sirom, kao i seckanim peršunom. Urolajte i oblikujte pužiča, pa pritisnite malo rukom. Na isti način pripremite i preostalih 5 loptica. Pržite u tiganju na malo ulja sa obe strane po 4 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUTALNA STATISTIKA NIKOLE JOKIĆA: Teško je poverovati šta je sve uradio (FOTO)