PEKU SE SAMO 20 MINUTA: Napravite najbolje domaće zemičke, idealne za sendvič ili doručak
ZEMIČKE možete da služite kao zamenu za hleb, ali su odlične i kada želite da napravite burgere.
Zemičke se prave slično kao i lepinje, a sa ovim receptom testo sigurno uspeva. Ako u testo dodate sirće, ono će pomoći da brže nadođe, a ulje i puter će ih učiniti najmekšim do sada. Isprobajte i vi ovaj recept za zemičke koji sigurno uspeva.
Sastojci:
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml toplog mleka
450 g brašna
1 jaje
40 ml ulja
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika putera
1 kašika sirćeta
Za premazivanje:
1 jaje
1 kašičica kisele pavlake
Recept za mekane zemičke:
U posudi izdrobite kvasac, dodajte šećer i sipajte toplo mleko. Dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, jaje, sipajte ulje, istopljeni puter i sirće. Umesite mekano testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odmori nekih sat vremena.
Na pobrašnjenoj površini kratko premesite testo i podelite na šest jednakih delova. Oblikujte loptice, pa opet pokrijte providnom folijom i ostavite da odmore 15 minuta.
Poređajte zemičke na pleh obložen pek-papirom, pa premažite jajetom koje ste umutili sa kiselom pavlakom i pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA PITA OD ŠAMPINjONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
02. 04. 2024. u 07:00
NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom
31. 03. 2024. u 06:45
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)