LAGANA PITA SPREMA SE BRZO: Pita od spanaća, feta sira, graška i kukuruza
PRIPREMA se za samo 15 minuta i odličan je izbor za ručkove i užine bez mesa.
Sastojci:
* 130 gr smrznutog spanaća, odmrznutog
* 150 gr smrznutog graška, odmrznutog
* 50 gr smrznutog kukuruza, odmrznutog
* 3 srednja jajeta, umućena
* 200 gr fete, grubo izmrvljene
* mala veza nane, grubo iseckane
* rendana kora i sok od 1 limuna
* 7 listova lisnatog testa
* maslinovo ulje za četkanje
* 2 kašike susama
Recept za laganu pitu od spanaća, feta sira, graška i kukuruza:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za laganu pitu od spanaća i feta sira zagrejte rernu na 180ºC. Spanać iscedite da biste uklonili što više vlage, a zatim stavite u veliku činiju sa graškom, kukuruzom, jajima, fetom i nanom. Začinite crnim biberom i sa malo soli, dodajte limunovu koricu i sok, pa dobro promešajte.
Korak 2:
Slažite lisnato testo
Položite list testa na dno tepsije, premažite maslinovim uljem, a zatim dodajte preostale listove lisnatog testa, premazujte uljem i raširite ih tako da tepsija bude ravnomerno pokrivena.
Korak 3:
Punite testo filom
Kašikom sipajte spanać, fetu, grašak i kukuruz u tepsiju, a zatim preklopite lisnato testo preko fila, i naborajte površinu testa. Premažite maslinovim uljem i pospite susamom.
Korak 4:
Kuvajte pa pecite
Kuvajte na ringli, na srednje jakoj vatri, 5 minuta da se osnova pite zagreje, pa pecite u rerni 20-25 minuta dok ne porumeni i ne postane čvrsta na dodir. Ako vrh prebrzo porumeni, pokrijte ga folijom. Izvadite pitu i ostavite da se ohladi. Uživajte u laganoj piti sa spanaćem, fetom, graškom i kukuruzom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
MESO ĆE BITI SOČNO, MEKANO I PREUKUSNO: Najbolja marinada na svetu
11. 03. 2024. u 17:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)