LAGANA PITA SPREMA SE BRZO: Pita od spanaća, feta sira, graška i kukuruza

Novosti online

16. 03. 2024. u 12:53

PRIPREMA se za samo 15 minuta i odličan je izbor za ručkove i užine bez mesa.

ЛАГАНА ПИТА СПРЕМА СЕ БРЗО: Пита од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 130 gr smrznutog spanaća, odmrznutog
* 150 gr smrznutog graška, odmrznutog
* 50 gr smrznutog kukuruza, odmrznutog
* 3 srednja jajeta, umućena
* 200 gr fete, grubo izmrvljene
* mala veza nane, grubo iseckane
* rendana kora i sok od 1 limuna
* 7 listova lisnatog testa
* maslinovo ulje za četkanje
* 2 kašike susama

Recept za laganu pitu od spanaća, feta sira, graška i kukuruza:

 Korak 1: 

Zagrejte rernu

Za laganu pitu od spanaća i feta sira zagrejte rernu na 180ºC. Spanać iscedite da biste uklonili što više vlage, a zatim stavite u veliku činiju sa graškom, kukuruzom, jajima, fetom i nanom. Začinite crnim biberom i sa malo soli, dodajte limunovu koricu i sok, pa dobro promešajte.


 Korak 2: 

Slažite lisnato testo

Položite list testa na dno tepsije, premažite maslinovim uljem, a zatim dodajte preostale listove lisnatog testa, premazujte uljem i raširite ih tako da tepsija bude ravnomerno pokrivena.


 Korak 3: 

Punite testo filom

Kašikom sipajte spanać, fetu, grašak i kukuruz u tepsiju, a zatim preklopite lisnato testo preko fila, i naborajte površinu testa. Premažite maslinovim uljem i pospite susamom.

 Korak 4: 

Kuvajte pa pecite

Kuvajte na ringli, na srednje jakoj vatri, 5 minuta da se osnova pite zagreje, pa pecite u rerni 20-25 minuta dok ne porumeni i ne postane čvrsta na dodir. Ako vrh prebrzo porumeni, pokrijte ga folijom. Izvadite pitu i ostavite da se ohladi. Uživajte u laganoj piti sa spanaćem, fetom, graškom i kukuruzom!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom