RECEPT STAR 30 GODINA - SPREMITE OČAS POSLA, USPEVA ČAK I POČETNICIMA: Kroasani, vazdušasti i mekani kao iz pekare
DONOSIMO vam recept za kroasane, star 30 godina, testo uspeva čak i početnicima.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* 200 ml vode
* 200 ml mleka
* 40 g svežeg kvasca
* 1 kašika šećera
* 1 kašičica soli
* 4 kašike ulja
* 600 g brašna
* 200 g margarina
* 1 žumance
Priprema:
Zagrejati mleko pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti da kvasac nadođe, a u posudu staviti brašno (skoro sve), pa dodati ukisao kvasac, vodu, ulje, i so. Umesiti testo dodavajući preostalo brašno, formirati oblik kugle i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Kad to vreme prođe, iseći testo na 8 jufki i svaku rastanjiti na veličinu velikog tanjira, u krug, pa na 7 jufki narendati margarin i naslagati kao tortu, pa osmu staviti odozglo, na nju ne stavljati margarin.
Tako složeno razviti u veliki krug, debljine 3 - 5 milimetara i iseći 32 trougla.
Kroasani se mogu puniti čime god želite ili ostaviti prazni. Umotati ih i malo saviti, da liče na polumesec i staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i ostaviti da stoje 60 minuta. Nakon toga, pecite kroasane u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00

TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO UKUSAN! Čoko-rolat posut seckanim lešnicima
04. 01. 2024. u 13:45

VELIKA BITKA ZA SUDžU: Ruski specijalci iznenadili Ukrajince, iskaču iz gasovoda (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je danas pokrenula napad na grad Sudžu u okviru velike ofanzive sa ciljem potiskivanja ukrajinskih snaga iz zapadnog dela ruske Kurske oblasti, objavili su proruski vojni blogeri.
09. 03. 2025. u 12:27

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

"SVI ME PITAJU KAKO SE ZOVAM SANjA I NOSIM HIDžAB" Nikad ne kaže da je promenila veru, iako je rođena u pravoslavnoj porodici
SANjA Domuz Sadiković sa ponosom nosi hidžab, smatrajući ga svojom ispunjenom obavezom. Islam je, kako kaže, prihvatila jer se u njemu pronašla, ne smatrajući da je promenila veru, već da je tek tada stekla svoju prvu istinsku duhovnu pripadnost.
09. 03. 2025. u 10:41
Komentari (0)