NAJBOLJA UŽINA KOJA MOŽE DA SE GRICKA KASNO UVEČE: Štapići sa susamom, još ukusniji sa jogurtom

Novosti online

03. 01. 2024. u 16:00

MOŽETE da ih jedete za dručak ili večeru, umesto hleba, a idealni su da ih spakujete na posao ili detetu za užinu kad krene u školu.

НАЈБОЉА УЖИНА КОЈА МОЖЕ ДА СЕ ГРИЦКА КАСНО УВЕЧЕ: Штапићи са сусамом, још укуснији са јогуртом

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 2 jajeta

* 120 g maslaca

* 25 kašika brašna

* 15 kašika mleka

* 1 prašak za pecivo

* malo soli

* susam za posipanje

Priprema:

1. Ostaviti maslac na sobnoj temperaturi, dodati mu mleko i jedno jaje, pa sve dobro umutiti. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i so.

2. Zamesiti testo i razvući ga na jedan centimetar debljine, premazati ga žumancetom i iseći na pravougaone štapiće.

3. Posuti ih susamom i ostaviti u podmazanoj tepsiji dok se rerna ne zagreje. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju