UŠTIPAK LEPINJICE SA ŠUNKOM I SIROM: Priprema je krajnje jednostavna i trebaće vam svega 10 minuta

Novosti online

23. 09. 2023. u 18:26

Za samo 10 minuta napravite ove brze uštipak lepinje koje su idealne za večeru ili doručak. Jednostavan i brz recept za ovu vrstu letnjih uštipaka.

УШТИПАК ЛЕПИЊИЦЕ СА ШУНКОМ И СИРОМ: Припрема је крајње једноставна и требаће вам свега 10 минута

Foto: Jutjub/Printskrin/ Home Made Recipes

  • 600 ml jogurta ili kefira ( može i kombinacija oba)
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 300 g mekog brašna
  • 10 g ili jedna kesica praška za pecivo
  • 200 g bilo kojeg tvrdog sira
  • 100 - 200 g šunke, šunkarice
  • perce mladog luka - može i ne mora
  • ulje za pečenja

PRIPREMA:

 

U jednu posudu sipati kefir ili jogurt, dodati jaja i so pa sve dobro umutiti. Potom pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati u smesu sa jogurtom i sve dobro sjedintiti da ne bude grudvica.

Izrendati sir, iseckati šunku i mladi luk pa dodati. Ostaviti da odstoji dok vam se zagreje ulje u tiganju. Kada bude dobro zagrejan kutlačom spuštati masu za ove lepinjice.

 

Peći dok ne dobije finu svetlo braon boju, po par minuta sa svake strane zavisno od jačine šporeta. Kada su pečene stavite ih na ubrus kako bi pokupio višak masnoće. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

DOVOLJNO SE ISPLAKAO Dačićev emotivan govor Palmi: LJut sam na Dragana - prvi put! Mi smo rođena braća, ne prihvatam kraj