SLANA RECKAVA ŠTRUDLA: Doručak, užina i večera - sve u jednom! Vazdušasto testo punjeno sirom i slaninom
Napravite ovu vazdušastu slanu štrudlu sa sirom i slaninom i ne brinite za doručak, užinu ili večeru
Potrebno je:
Za testo:
- 1 šolja (od 200 ml) mlakog mleka
- 1 šolja (od 200 ml) mlake vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- pola šolje (od 200 ml) ulja
- pakovanje suvog kvasca
- brašno
Za fil:
- 200 grama sira
- 1 jaje
- so
- 100 ml kiselog mleka
- slanina
Za premazivanje:
- Žumance
- Susam
Priprema:
U dublju plastičnu činiju stavite zagrejano mleko, vodu i ulje. Dodajte so, šećer i kvasac. Dodajte i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira pet minuta. Zatim postepeno sipajte brašno u činiju i mesite sve dok ne umesite srednje čvrsto testo. Ostavite testo da naraste oko jedan sat.
Nakon toga ga podelite na dva dela. Svaki deo razvijte što tanje, polovinu izreckajte nožem, a polovinu namažite filom od sira i jaja, a onda dodajte i slaninu - po želji. Umotajte stavite u tepsiju i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 5 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta
16. 08. 2023. u 14:55
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)