TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept za najbolju vrstu pite koja se slaže u slojevima i prosto topi u ustima
Donosimo vam recept za najbolju gibanicu, toliko je ukusna, prste da poližete!
Srpska gibanica je vrsta pite koja se slaže u slojevima, nadev je od sira, a zaliva se mešavinom jogurta, jaja, ulja, vode i soli. Poslužuje se u svim mogućim prilikama, od doručka i večere, preko predjela na raznim slavljima, pa čak i piknika.
Sir koji se koristi je tvrdi stari kravlji sir, jer je on mastan i slan i samim tim je pita ukusnija i lepša. Navikli smo nekako na sitni sir, ali vam stvarno preporučujemo da napravite sa starim. Odlična je i sa feta sirom ukoliko ne nađete stari kravlji.
- 1 kg kora za pite
- 500 g starog slanog sira
- 2 kašičice soli
- 200 ml ulja
- 8 celih jaja
- 200 ml vode
- 500 ml jogurta
PRIPREMA:
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Podeliti kore na šest delova. Podeliti sir na pet delova.
Podmazati veliki pleh i poslagati prvi deo kora jednu na drugu i svaku premazati sa malo ulja. Na zadnju koru staviti komadiće sira. Tako raditi do kraja sa korama i sirom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo
12. 08. 2023. u 19:00
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)