TURSKI SOMUN: Umesite, rastanjite i pecite u tiganju - Pecivo koje se savršeno slaže i sa slanim i sa slatkim namazom

Novosti online

12. 08. 2023. u 17:00

Turski somun je savršeno mekano i izdašno pecivo koje vapi za odgovarajućim namazom pa u skladu sa time može biti i slatki i slani obrok

ТУРСКИ СОМУН: Умесите, растањите и пеците у тигању - Пециво које се савршено слаже и са сланим и са слатким намазом

Foto: Jutjub/Printskrin

Potrebno je:

  • 1.100 g brašna
  • 400 ml tople vode
  • 400 g jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 15 g suvog kvasca
  • 50 g putera

Priprema: U činiju prvo stavite jogurt, a onda so i kvasac. Zatim dodajte brašno i mesite, a potom nalijte i vodu - postepeno. Kada umesite glatko testo ostavite ga oko 2 sata da nadođe. "Čupkajte" manje loptice, rastanjite ih na radnom stolu i pržite u tiganju na malo maslaca.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (1)

SRPSKA LEGENDA RADI U SKLADIŠTU ZA 400 EVRA, A IGRALA I ZA REAL! Propao sam i pao u depresiju