SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
POSLASTICA koju će svi obožavati.
Slatka pita sa sirom - sastojci:
- 300g tankih rezanaca za supu
- 500g neslanog sira
- 200g kisele pavlake
- 250g margarina
- 200g šećera
- 30g vanilin šećera
- 5 jaja
- 100g suvog grožđda
- korica limuna
- šećer u prahu za posipanje
Slatka pita sa sirom - priprema:
U većoj šerpi staviti vodu da proključa, a zatim dodati rezance. Kada su se prokuvali procedite i stavite ih u činiju da se prohlade ( pazite da se rezanci ne prekuvaju).Umutiti belanca mikserom, dok ne postane čvrsta pena.
U posebnoj činiji pomešati sir i pavlaku, pa dodati žumanca, sve lepo sjediniti dok se ne povežu sastojci. Zatim umutiti margarin sa šećerom, dodati narendanu koricu limuna i sve dobro izmiksati, pa dodavati postepeno smesu sa sirom, pavlakom i žumancima. Sve vreme mutiti mikserom, na kraju dodati suvo grožđe i skuvane rezance, pa varjačom promešati. Kada se masa povezala, dodavati polako umućena belanca. Rastopiti malo margarina i maslaca za premazivanje kora.
U podmazan pleh staviti koru, pa premazati sa malo rastopljenog margarina, zatim drugu koru pa ponoviti postupak sve do pete, ređati koru pa premazivati je, a zatim usuti ceo fil preko pete kore, pa nastaviti sa ređanjem kora sa rastopljenim margarinom između.Poslednju koru premazati ostatkom rastopljenog margarina, i iseći pitu na kocke pre pečenja.
Peći na 180C 40-45 minuta. Tokom serviranja, pitu po vrhu posuti šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZI I OSVEŽAVAJUĆI ČIZKEJK: Ostavite da se hladi preko noći i gotov je za jelo
27. 01. 2023. u 18:57
RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca
27. 01. 2023. u 18:41
KOMPOT OD JABUKA I ŠLjIVA: Poslastica koju su spremale naše bake
28. 01. 2023. u 20:00
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)