SLANI ROLAT SA AJVAROM: Savršen za svečane trenutke, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski

Novosti online

05. 11. 2024. u 07:00

Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo, a ukuse možete kombinovati na razne načine.

СЛАНИ РОЛАТ СА АЈВАРОМ: Савршен за свечане тренутке, брзо и лако се прави, а укус прави домаћински

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

Za testo:

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 4 kašike ajvara
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 180 g kisele pavlake

Za fil:

  • 400 g feta sira
  • 180 g kisele pavlake
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Priprema testa: umutiti čvrst sneg od 5 belanaca.

Pomešati 5 žumanaca sa 5 kašika brašna, kesicom praška za pecivo, čašom (180 g) kisele pavlake, 4 kašike ajvara, pa posoliti.
U testo pažljivo umešati sneg od belanaca.
Testo staviti u podmazan i pobrašnjen pleh.
Ispeći u zagrejanoj rerni.
Pečeno testo staviti na čistu krpu i uviti rolat.
Priprema fila: izmešati 400 g fete (ili sremskog sira) sa 3 iseckana čena belog luka i 180 g kisele pavlake.
Prohlađen rolat filovati i ponovo uviti rolat.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAVRŠENA ERA DOMINACIJE: Orban saopštio užasne vesti za Zapad