STARINSKI ROLAT S JABUKAMA: Jednostavan rolat, lako se pravi, a neodoljivo podseća na detinjstvo
Jednostavni rolat sa jabukama po ovom receptu, toliko lako se pravi da bukvalno uspeva svima. Vazdušasto meko testo i sočni fil će svakoga ubediti da ste pravi ekspert za kolače. Uz dodatak oraha i cimeta kućom će se širiti dobro poznati miris na bakinu kuhinju.
Sastojci:
- 6 jabuka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika cimeta
- 50 g oraha
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 100 ml mleka
- 150 g brašna
- 12 g praška za pecivo
Priprema:
Jabuke oljuštite i narendajte na krupnije rende. Pospite ih šećerom i cimetom, pa propržite na umerenoj vatri da se karamelizuju i puste sok. Pomešajte ih sa seckanim orasima i ostavite da se prohlade. Pleh obložite papirom za pečenje, pa jabuke ravnomerno rasporedite, tako da dobijete koru debljine pola centimetra. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo, pa još jednom kratko izmiksajte da dobijete glatko testo. Prelijte ga u pleh preko jabuka i ravnomerno razmažite. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi, pa izvrnite na drugi papir za pečenje i pažljivo zamotajte rolat. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa ga secite na parčiće i služite. Po želji ga pospite šećerom u prahu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA OPERA: Francuska fantazija slatkih ukusa u spoju sa kafom
04. 10. 2024. u 13:00
VOĆNI ČIA KARAMEL PUDING: Lagana poslastica koja se jede bez griže savesti
28. 09. 2024. u 09:00
RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: Najlepši hrskavi kolač iz rerne
25. 09. 2024. u 08:00
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH
O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.
15. 12. 2024. u 13:55
DA LI JE MOGLO GORE? Evo zašto je pred reprezentacijom Srbije "nemoguća misija" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?
Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi K sa Engleskom, Albanijom, Letonijom i Andorom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. ali je selekcija "gordi albiona" nešto što će predstavljati najveći problem izabranicima Dragana Stojkovića Piksija. Ne samo zbog kvaliteta, već i zbog nečeg drugog.
14. 12. 2024. u 13:16
"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)