PEKMEZ OD KRUŠAKA SA BELIM VINOM: Nesvakidašnja kombinacija savršenog ukusa

Novosti online

08. 10. 2024. u 08:00

Jednostavan recept za najukusniji rezultat.

ПЕКМЕЗ ОД КРУШАКА СА БЕЛИМ ВИНОМ: Несвакидашња комбинација савршеног укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • kruške 1 kg
  • belo vino 125 ml
  • šećer 1 kg
  • sok od limuna 2 kašike
  • biber na vrh noža

Priprema: 

Očišćene kruške isecite na komadiće i zakuvajte ih s vinom. Ostavite smesu da se ohladi, pa pomešajte sa šećerom i ponovo stavite da se kuva. Dodajte sok od limuna i biber. Kad provri, kuvajte još četiri minuta, sipajte odmah u tegle i zatvorite.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kulinarski spektakl ukusa i inovacija u Beogradu