NAPRAVITE BELI AJVAR: Malo drugačiji namaz po makedonskom receptu koji ćete obožavati
Uveliko se sprema zimnica za predstojeći period, a mnogi zaboravljaju na izvrsni recept za malidžano. Njega nazivaju i beli ajvar jer se ne sprema od crvene, već od zelene paprike i sa patlidžanom.
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 zelene paprike
- pola šolje ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica šećera
- so
- malo bibera
- malo sirćeta
Priprema:
Paprike i patlidžan ispecite na roštilju, kao za ajvar. Kada se ispeku, ostavite da se ohlade pa oljuštite i ostavite da se malo procedi. Pošto je manja količina, vi to naravno možete povećati u zavisnosti koliku količinu malidžana želite. Paprike i patlidžan sameljite ili možete i sitno da ih iseckate. Sve to potom stavite u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi ringle. Posle desetak minuta možete dodati ostale sastojke i nastaviti da kuvate uz stalno mešanje.
Malidžano je gotov kada varjačom prođete kroz smesu u šerpi i za njom ostaje trag. Uz to, biće i dovoljno gust, taman za lepo sipanje u teglu koju ste prethodno sterilisali.
Čuvajte teglu na tamnom i hladnom mestu.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30
PAŠTETA OD ČVARAKA: Ukusan namaz koji se brzo pravi, a nećete mu odoleti
23. 05. 2024. u 09:00
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
STARO NARODNO VEROVANjE: Šta znači ako na Aranđelovdan padne sneg?
SRBI su godinama gledali na vreme za Aranđelovdan...
20. 11. 2024. u 17:33
Komentari (0)