RECEPT ZA ČUVENU SRPSKU ŠARENU SALATU: Nema ukusnije zimnice od nje, a čuva zdravlje jer je puna vitamina
Tokom zime nema lepše salate od one napravljene od mešanog povrća.
Sastojci:
- 3 kg kupusa
- 2 kg krastavčića
- 2 kg karfiola
- 2 kg šargarepe
- 2 kg zelenog paradajza
- malo crvenog paradajza
- 200 g soli
- 250 g šećera
- 1,5 dl sirćeta
Priprema:
Kupus očistiti i iseckati na sitno, zatim dodati seckanu šargarepu, krastavčiće, karfiol, zeleni paradajz i crveni paradajz (svo povrće iseckati, krafiol izdeliti na manje cvetiće).Sve sjediniti u velikoj posudi pa dodati so, šećer, sirće i sve dobro rukama izmešati. Ostaviti da stoji preko noći.
Tako će povrće da pusti vodu, a onda vam ostaje samo da uzmete čiste, sterilisane tegle i da ih punite povrćem. Dobro nabijte povrće kako ne bi ostalo vazduha u njima.
Napunite ih tečnošću do vrha, a onda zatvorite folijom i poklopcem. Salatu pre serviranja preliti sa malo ulja.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE: Veganska salata sa krastavcem i kikirikijem
18. 09. 2024. u 10:00
JEDNOSTAVNA SALATA OD CVEKLE: Najzdravija, a najlakša za pripremu
16. 09. 2024. u 18:00
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)