RECEPT ZA ČUVENU SRPSKU ŠARENU SALATU: Nema ukusnije zimnice od nje, a čuva zdravlje jer je puna vitamina

Novosti online

21. 09. 2024. u 07:00

Tokom zime nema lepše salate od one napravljene od mešanog povrća.

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ СРПСКУ ШАРЕНУ САЛАТУ: Нема укусније зимнице од ње, а чува здравље јер је пуна витамина

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kg kupusa
  • 2 kg krastavčića
  • 2 kg karfiola
  • 2 kg šargarepe
  • 2 kg zelenog paradajza
  • malo crvenog paradajza
  • 200 g soli
  • 250 g šećera
  • 1,5 dl sirćeta

Priprema:

Kupus očistiti i iseckati na sitno, zatim dodati seckanu šargarepu, krastavčiće, karfiol, zeleni paradajz i crveni paradajz (svo povrće iseckati, krafiol izdeliti na manje cvetiće).Sve sjediniti u velikoj posudi pa dodati so, šećer, sirće i sve dobro rukama izmešati. Ostaviti da stoji preko noći.

Tako će povrće da pusti vodu, a onda vam  ostaje samo da uzmete čiste, sterilisane tegle i da ih punite povrćem. Dobro nabijte povrće kako ne bi ostalo vazduha u njima.

Napunite ih tečnošću do vrha, a onda zatvorite folijom i poklopcem. Salatu pre serviranja preliti sa malo ulja.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu