LJUTENICA OD ŠARGAREPE: Nema ništa lepše od domaće ljutenice

Новости онлине

11. 09. 2024. u 17:00

Stari balkanski recept koji će vas oduševiti.

ЉУТЕНИЦА ОД ШАРГАРЕПЕ: Нема ништа лепше од домаће љутенице

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1.5 kg šargarepe
  • veza peršuna
  • 100 g ljutih papričica ispečenih
  • 1,5 glavica belog luka
  • 125 ml alkoholnog sirćeta
  • 250 ml ulja zagrejanog
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 kašika soli
  • malo konzervansa prstohvat

Priprema:

Šargarepu, beli luk, peršun i papričice očistiti i samleti na vodenici za meso. Zatim dodati so, konzervans, šećer, alkoholno sirće, ulje i lepo izmešati. Ostavite da odstoji od 12 do 24 sata. Nakon tog vremena još jednom lepo izmešati, probati i dodati soli ukoliko nije dovoljno slano. Pakujte u male teglice.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOLIKO TROFEJA! PA, JA NEMAM TOLIKO GODINA! Kilijan Mbape ostao u neverici kada je ovo saznao o saigraču (VIDEO)