JEDNOSTAVNO SAVRŠEN: Namaz od patlidžana i paprike, idealan za doručak uz sveži hleb, ili kiflice

Новости онлине

04. 09. 2024. u 07:00

Namaz od pečenog patlidžana i paprika je savršen za doručak uz sveži hleb ili kiflice.

ЈЕДНОСТАВНО САВРШЕН: Намаз од патлиџана и паприке, идеалан за доручак уз свежи хлеб, или кифлице

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veliki patlidžan
  • 2 crvene paprike šilje
  • 1 mala glavica belog luka
  • 100 g belog sira
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 1 kašičica mlevena paprike
  • ulje

Priprema:

Kako biste napravili ovaj namaz prvo isecite vrh belog luka po horizontali. Napravite nožem male useke na paprikama i patlidžanu i pokapajte ih maslinovim uljem. Pecite u rerni na 180 stepeni, pola sata. Pečeno povrće oljuštite i iscedite unutrašnjost pečenog belog luka u blender. Dodajte feta sir, maslinovo ulje, paradajz pastu i začine, i sve izblendirajte u pire. Servirajte i uživajte.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEPE VESTI STIŽU IZ ATINE: Lesor uspešno operisan nakon teške povrede noge