NAJSOČNIJI RECEPT ZA BAKLAVU SA MAKOM I ORASIMA: Baklava na drugačiji način
Fil od oraha i maka će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 200 ml ulja
Za sirup:
- 500 ml vode
- 500 g šećera
- 2 vanilin šećera
- Sok od 1 pomorandže
Za fil:
- 300 g mlevenog maka
- 150 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Sirup: Kuvajte na tihoj vatri vodu, šećer, vanilin šećer i sok od pomorandže oko 15 minuta da se malo zgusne. Fil: Pomešajte mak, orahe, šećer, prašak za pecivo. Uzmite jednu koru, premažite uljem, stavite drugu koru i nju premažite uljem, pa 2 cm od ivice kore stavite pet kašika fila po dužini kore i urolajte. Uradite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice ređajte u podmazan pleh jednu do druge. Isecite ih na parčiće željene dužine, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)