NAJSOČNIJI RECEPT ZA BAKLAVU SA MAKOM I ORASIMA: Baklava na drugačiji način

Novosti online

23. 07. 2024. u 16:00

Fil od oraha i maka će vas oduševiti.

НАЈСОЧНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА БАКЛАВУ СА МАКОМ И ОРАСИМА: Баклава на другачији начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 200 ml ulja

Za sirup:

  • 500 ml vode
  • 500 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • Sok od 1 pomorandže

Za fil:

  • 300 g mlevenog maka
  • 150 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Sirup: Kuvajte na tihoj vatri vodu, šećer, vanilin šećer i sok od pomorandže oko 15 minuta da se malo zgusne. Fil: Pomešajte mak, orahe, šećer, prašak za pecivo. Uzmite jednu koru, premažite uljem, stavite drugu koru i nju premažite uljem, pa 2 cm od ivice kore stavite pet kašika fila po dužini kore i urolajte. Uradite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice ređajte u podmazan pleh jednu do druge. Isecite ih na parčiće željene dužine, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!