PALENTA SA MLEKOM I PARMEZANOM: Najbrži i najjednostavniji obrok koji ste do sada probali

Novosti online

28. 05. 2024. u 07:00

Može da bude brz doručak ili večera.

ПАЛЕНТА СА МЛЕКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Најбржи и најједноставнији оброк који сте до сада пробали

Foto: Printskrin Jutjub/ Moja mala kuhinja

Sastojci:

  • 200 g palente
  • 200 ml mleka
  • 50 g parmezana
  • 700 ml vode
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i mleko, dodajte so i ostavite da provri. Postepeno u vrelu vodu dodajte palentu, sve vreme mešajući. Smanjite vatru, pričekajte da voda ispari i palenta se zgusne, a mešajte sve vreme. Sklonite s vatre i umešajte puter i parmezan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji