NEODOLJIVI UŠTIPCI OD JABUKA: Napravljeni po bakinom receptu, odlični su i vrući i kada se ohlade

Novosti online

16. 05. 2024. u 17:07

Nema čekanja da testo naraste, lako i brzo se prave.

НЕОДОЉИВИ УШТИПЦИ ОД ЈАБУКА: Направљени по бакином рецепту, одлични су и врући и када се охладе

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 2 veće jabuke
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 50 ml kisele vode
  • 20 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli                                                                                                                                                                                                                                                                               

Priprema:

Jabuke oljuštite i narendajte na sitnije rende, pa ih pospite kašikom šećera i cimetom. Odvojite belanca, pa ih umutite da dobijete čvrst sneg. Žumanca umutite sa preostalim šećerom da zapene, pa dodajte ulje, mleko, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte kiselu vodu i mikserom sve umutite da dobijete ujednačenu smesu.

Lagano dodajte belanca i jabuke koje ste ocedili od viška soka. U dobro zagrejano ulje kašikom vadite po malo testa i lagano spuštajte. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja, a po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi