UKUSNE PUSLICE PO BAKINOM RECEPTU: Za njihovu pripremu potrebna su samo 3 sastojka

Novosti online

11. 04. 2024. u 16:24

Poslastica koja nas vraća u detinjstvo.

УКУСНЕ ПУСЛИЦЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: За њихову припрему потребна су само 3 састојка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

5 belanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta

Priprema:

Umutite belanca sa mikserom dok se ne napravi čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer dok mutite jaja i na kraju dodajte i sirće, pa još malo mutite dok se sve ne sjedini.

Obložite veći pleh sa papirom za pečenje, pa kašikom vadite puslice ili ih istiskujte špricem za kolače.

Vodite računa da ih dovoljno razdvojite prilikom "sipanja" jer će tokom pečenja da narastu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, ubacite pleh pa smanjite na 150 stepeni.

Sušite puslice oko sat vremena.

Gotove puslice servirajte u lepu posudu gde mogu da potraju oko dva dana.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu